Skip to main content

Logo aanleveren voor bedrukking

Om uw logo het beste aan te leveren voor een opdracht met bedrukking, is het belangrijk om te zorgen voor een bruikbaar vectorbestand. Hier zijn enkele stappen om dit correct te doen:

  1. Gebruik een Vector Grafisch Ontwerpprogramma: Maak of bewerk uw logo in een vector grafisch ontwerpprogramma zoals Adobe Illustrator, CorelDRAW of Inkscape. Dit zorgt ervoor dat uw logo als vectorafbeelding wordt opgeslagen.
  2. Bewaar het in het juiste Formaat: Sla uw logo op in een van de volgende bewerkbare vectorbestandsformaten: EPS (Encapsulated PostScript), PDF (Portable Document Format), AI (Adobe Illustrator). Deze formaten behouden de schaalbaarheid en kwaliteit van uw logo.
  3. Lettertypen Omzetten naar Outlines: Als uw logo gebruikmaakt van specifieke lettertypen, zorg er dan voor dat u deze lettertypen omzet naar lettercontouren (outlines) in uw ontwerpprogramma. Dit voorkomt problemen met ontbrekende lettertypen wanneer anderen uw logo openen.
  4. Kleuren Definiëren: Als u specifieke kleuren in uw logo gebruikt, definieer deze dan als Pantone Matching System (PMS) kleuren in uw ontwerp. Dit zorgt ervoor dat de drukkerij de exacte kleuren kan reproduceren.
  5. Vermijd Opslaan als JPG of PNG: Zoals eerder vermeld, vermijd het opslaan van uw logo als JPG of PNG, omdat dit rasterafbeeldingen zijn en geen bewerkbare vectoren. Het eenvoudigweg opslaan van een JPG als EPS zal het niet transformeren in een bruikbaar vectorbestand.

Het is van belangrijk om een correct vectorbestand aan te leveren om de best mogelijke resultaten te krijgen bij het bedrukken van uw logo. Het voorkomt verlies van kwaliteit en zorgt ervoor dat de wij uw logo nauwkeurig kunnen verwerken.

Hoe weet ik zeker dat de softshell kleding goed bedrukt wordt?

Na akkoord op de offerte en na ontvangst van je betaling maken we een digitaal ontwerp voor de opdruk. Dit ontwerp is volgens de door jouw aangegeven wensen en aangeleverd bestand. Het logo moet je aanleveren als een vectorbestand, liefst in AI (Adobe Illustrator) -formaat.