Skip to main content

Softshells personaliseren

Softshells kunnen we op twee manieren personaliseren met je eigen logo en/of tekst.

1. Transferdruk:

Omdat gewone zeefdruk “bleeding” kan veroorzaken, wordt softshell bedrukt met behulp van speciale softshell transfers. Deze transparante dragers worden eerst bedrukt met het logo, gevolgd door een blokker. Hierdoor komt de drukinkt niet direct in contact met de softshell, waardoor er geen doorbloeding van kleurstof kan optreden. Ten slotte wordt er een laag lijm aangebracht. De transfer is nu gereed voor gebruik en wordt onder hoge druk en bij hoge temperatuur geperst met behulp van een speciale transferpers. Door de warmte en de druk hecht de iransfer zich aan de stof.

Deze transfers zijn bijzonder geschikt voor de soepele stof van soft shell. Bovendien kunnen zelfs fijne details en full colour ontwerpen worden gedrukt. De transfers zijn wasbaar tot 60 graden, maar controleer altijd het waslabel om te zien hoe warm het kledingstuk mag worden gewassen. Ook belangrijk om op te letten is dat in het algemeen textieltransfers op soft shell jassen niet gestreken kunnen worden. Omdat transfers met hoge druk worden geperst, kan er een afdruk van de pers op de stof ontstaan. Deze afdruk is groter dan het logo en blijft zichtbaar rondom de transfer, zelfs na een wasbeurt.

 

2. Borduren:

Softshell stof leent zich uitstekend voor het borduren van je eigen logo, tekst of persoonsnaam. Borduurwerk straalt luxe uit en heeft een duurzaam karakter. Bovendien is borduren bijzonder slijtvast. Bij het borduren maken we gebruik van garens in bestaande kleuren, waarbij we zorgvuldig de kleur van het garen kiezen die het beste past bij je logo of het gewenste kleurnummer.

Het is belangrijk om te weten dat fijne details en kleine teksten niet geschikt zijn voor borduurwerk. Over het algemeen geldt een minimale letterhoogte van 7 mm. Standaard gaan we uit van een maximale vlakvulling van 70%. Bij een volledig ingevuld vlak zijn de kosten hoger omdat er meer steken nodig zijn, wat resulteert in een groter garenverbruik en een langere borduurtijd. Een typische grootte voor een geborduurd logo is ongeveer 70 cm², wat ook in de basisprijs is opgenomen.

Tijdens het borduren wordt de softshell stof in de borduurmachine bevestigd. Houd er rekening mee dat de ring die wordt gebruikt om de stof vast te zetten een afdruk achterlaat rondom het logo. Deze afdruk blijft zichtbaar, zelfs na enkele wasbeurten

Hoe kan ik het beste mijn logo aanleveren?

Om uw logo het beste aan te leveren voor een opdracht met bedrukking, is het belangrijk om te zorgen voor een bruikbaar vectorbestand. Hier zijn enkele stappen om dit correct te doen:

  1. Gebruik een Vector Grafisch Ontwerpprogramma: Maak of bewerk uw logo in een vector grafisch ontwerpprogramma zoals Adobe Illustrator, CorelDRAW of Inkscape. Dit zorgt ervoor dat uw logo als vectorafbeelding wordt opgeslagen.
  2. Bewaar het in het juiste Formaat: Sla uw logo op in een van de volgende bewerkbare vectorbestandsformaten: EPS (Encapsulated PostScript), PDF (Portable Document Format), AI (Adobe Illustrator). Deze formaten behouden de schaalbaarheid en kwaliteit van uw logo.
  3. Lettertypen Omzetten naar Outlines: Als uw logo gebruikmaakt van specifieke lettertypen, zorg er dan voor dat u deze lettertypen omzet naar lettercontouren (outlines) in uw ontwerpprogramma. Dit voorkomt problemen met ontbrekende lettertypen wanneer anderen uw logo openen.
  4. Kleuren Definiëren: Als u specifieke kleuren in uw logo gebruikt, definieer deze dan als Pantone Matching System (PMS) kleuren in uw ontwerp. Dit zorgt ervoor dat de drukkerij de exacte kleuren kan reproduceren.
  5. Vermijd Opslaan als JPG of PNG: Zoals eerder vermeld, vermijd het opslaan van uw logo als JPG of PNG, omdat dit rasterafbeeldingen zijn en geen bewerkbare vectoren. Het eenvoudigweg opslaan van een JPG als EPS zal het niet transformeren in een bruikbaar vectorbestand.

Het is van belangrijk om een correct vectorbestand aan te leveren om de best mogelijke resultaten te krijgen bij het bedrukken van uw logo. Het voorkomt verlies van kwaliteit en zorgt ervoor dat de wij uw logo nauwkeurig kunnen verwerken.

Hoe weet ik zeker dat de softshell kleding goed bedrukt wordt?

Na akkoord op de offerte en na ontvangst van je betaling maken we een digitaal ontwerp voor de opdruk. Dit ontwerp is volgens de door jouw aangegeven wensen en aangeleverd bestand. Het logo moet je aanleveren als een vectorbestand, liefst in AI-formaat.

Bel onze klantenservice direct: 0436013030 of mail je vraag naar info@softshell.nl

40

jaar ervaring

3800

Producten in onze showroom

500

Tevreden klanten